Путин може да опита да раздели Украйна на окупирана и неокупирана

Западен печат: Володимир Зеленски иска незабавен мир
28 мар 2022 09:38, Елка Василева
331
Путин може да опита да раздели Украйна на окупирана и неокупирана
Снимка: архив, БГНЕС

Зеленски "иска незабавен мир" на фона на предстоящо подновяване на преговорите с Русия, пише британският в."Гардиън".

Изданието отбелязва, че в поредното си телевизионно обръщение украинският президент Володимир Зеленски е заявил, че предстои нов кръг преговори, но че възможно споразумение ще трябва да бъде подложено на референдум. Вестникът посочва, че в изказването си Зеленски е обещал също да работи за нови санкции срещу Москва, както и да продължи да говори пред парламентите на други страни по света, допълвайки, че предстоят натоварени в дипломатическо отношение седмици.

Още по темата
В друг материал "Гардиън" посочва, че Великобритания се е разграничила от думите на президента на САЩ Джо Байдън, че руският президент Владимир Путин "не може да остане на власт". Изданието цитира в тази връзка изказване на британския министър на образованието Надим Захауи по въпроса, който е заявил, че руският народ ще реши какво да бъде бъдещето на Путин.

Лондонският всекидневник "Индипендънт" цитира изказване на началника на украинското разузнаване, според когото Путин иска корейски сценарий, при който "да раздели Украйна на две".

Режимът на Путин се опитва да раздели страната и да създаде "Северна и Южна Корея в Украйна", след като не е успял да превземе цялата страна, посочва шефът на украинското военно разузнаване Кирило Буданов.

Според Буданов Русия се готви да завземе източната част на Украйна, след като Москва е посочила, че ще се съсредоточи върху "освобождението" на Донбас, където сепаратисти воюват срещу правителството в Киев от осем години.

Зеленски засилва критиките към Запада, иска оръжие и санкции, пише американският в. "Вашингтон пост".

Изданието коментира, че украинският президент е заявил, че някои страни са обявили за "червена линия" изпращането на повече нападателни оръжия на Украйна, "защото се страхуват от Русия".

В друг материал вестникът се спира на изказването на Байдън в Полша, че Путин "не може да остане на власт", и коментира, че то крие риск да доведе и без това силно обтегнатите руско-американски отношения още по-близо до рухването им.

Русия засилва нападенията си, Мариупол е на пределна точка, пише в. "Ню Йорк таймс".

Изданието отбелязва, че в момент, когато конфликтът навлиза във втория си месец, Москва като цяло не успява да превземе големите украински градове, но руските сили се прегрупират и насочват вниманието си към стратегически цели като градовете Мариупол и Чернигов.

Възможно е Путин да опита да консолидира позициите си и да се опита да раздели Украйна на окупирана и неокупирана територия, казват официални представители, цитирани от вестника. "Ню Йорк таймс" отбелязва, че войната става непредсказуема.

Украйна се опитва да се възползва от промяната в руската военна стратегия, отбелязва в. "Уолстрийт джърнъл".

Изданието посочва, че украинските войски се опитват да си върнат завоюваните от руските сили позиции, докато Москва насочва вниманието си към това да контролира ивица от южната и източната част на Украйна. Според вестника за това свидетелства вчерашното изтласкване на руските войски от украинските сили от град Тростянец на североизток, близо до руската граница, с възможност да отворят коридор към обкръжения от руснаците областен център Суми.

Относно изказването на Байдън в Полша, че Путин "не може да остане на власт", "Уолстрийт джърнъл" отбелязва, че то е предизвикало безпокойство сред западните съюзници.

Зеленски казва, че Украйна е готова да обсъжда неутралитет в мирните преговори с Русия, пише и в."Файненшъл таймс".

Вестникът отбелязва, че Киев е предложил да се състоят отделни обсъждания за Крим и Донбас в навечерието на предстоящите руско-украински преговори в Турция.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
0
 
2
 
! Отговори
Стига с Путин! преди 2 години
Защо правителството на Петков всеки месец тегли многомилионни заеми? Защо планът за развитие не е приет, а другите държави вече очакват третия транш? Докога ще бъдем лъгани по този дърварски начин? В РСМ правата на българите продължават да не се зачитат, а ухиленият тарикат се готви да подписва всякакви документи!
256
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна няма да бъде нито окупирана, нито неокупирана. Познайте какъв гросмайсторски ход е намислил Путин?! Никога няма да се сетите! Скоро ще научим официално! Просто гениално!
255
0
 
11
 
! Отговори
И. Петров преди 2 години
Всъщност специалната военна операция на Русия в Украйна /така се наричаше и войната в Ирак, където без консенсус от НАТО, САЩ и Великобритания убиха на 600 000 души и сринаха до основи градовете/ постигна целите си: Стратегическата за Русия югоизточна част от Украйна, която осигурява Крим, вече де факто е част от руската федерация/юридическите формалности после, когато му дойде времето/ , военната и административната инфраструктура е унищожена, следват преговори!
254
0
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Когато сегашните лакеи бъдат изринати,тогава ще се пише отново относно историческата истина.
253
7
 
2
 
! Отговори
Стиви преди 2 години
Балона за непобедимата руска армия се спука,там както във всичко е разграбено,скрито и пропито.....за 35 дена украинците попиляха тази пародия,ще бъде чудо ако не си върнат Крим!
252
2
 
13
 
! Отговори
Защо не пишете преди 2 години
На 29 и 30 март 1944 над 600 британски и американскисамолети правят бомбен килим над София с над 6000 бомби. Над 4208 убити, починали от рани и безследно изчезнали и 4744 тежко ранени. Сринати само в София са 12 657 сгради, а разрушени в пъти повече. Хвърляни са детски играчки, които избухват в ръцете на децата! А нашите лакеи ПОСТРОИХА ПАМЕТНИК на американските летци!
251
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западноевропейците, европейците от централна, източна Европа, включително и руснаците не искат война, но на някои лобита, които дори не са европейски, много им се искаше да ни спретнат война в Европа и Русия спаси положението със свои жертви, ЧЕТЕТЕ:https://blitz.bg/analizi-i-komentari/bivsh-ukrainski-premier-spetsoperatsiyata-spasi-rusiya-ot-yadren-udar-na-nato_news877251.html
250
2
 
7
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 2 години
Путин раздели не само Украйна но и целия свят, на тези които са със САЩ и на тези, които са против САЩ. Сега вече ще се знае, кой може да освободи дадена държава от " амери-канскакта демокрация " и това най-много тревожи Д.Байдан.
249
2
 
11
 
! Отговори
сиромах преди 2 години
Бой,до пълната ликвидация на бандеровсо-фашистките банди!А оня ревльо дето все му се иска ту това ту онова да вземе да излезе от дупката си,да вдигне белия потник и да вика по три пъти на мегдана:Нямааа да стреляме повече по Донбаас,нямааа да стреляме повече по Донбаааас!Иначе ще го пердашат яко по манерката докато му се набие ,че не може да започне 3 -та световна война!
248
1
 
11
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 2 години
да де, ама Путин вече я раздели Украйна на окупирана и неокупирана, sorry. А нарко-клоунът се опитва да внушава, че територията на бивша Укриана не била разделена на "окупирана и неокупирана" - ей такова трябва да е заглавието тук.
247
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добро утро, ***. Според вас, украински машини вече трябваше да се движат в Москва, но както и да е: заредихте ли газовите бутилки? Ако не сте - няма проблем. Чейнчаджиите вече могат да ви продават рубли.
246
10
 
8
 
! Отговори
Путинчо преди 2 години
може да бъде обесен на червения площад за всички злини които е сътворил на руснаците и на цяла Източна Европа.
245
8
 
3
 
! Отговори
бг преди 2 години
Искат да издигнат нова берлинска стена тоа път да се казва украинска и да стрелят по всеки който се опитва да избяга от руския рай.
244
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако двете Кореи решат да се обединят,и руснаците няма да имат армия за там.А ако монголците и кавказките республики и те поискат смяна на правителствата си,от ,,непобедимая'' няма да остане нищо.Ще има ,,сбросили все на поле''.
243
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ос /ирате се с тези новини за Украйна, няма една новина от България, само Украйна, та Украйна, писна ни, вече изместихте и Ковид хистерията и я заменихте с Украйна, а за България нищо!
242
1
 
10
 
! Отговори
До 273 преди 2 години
Разпад и ликвидация... Ами за това се борят от поне 400 години: Карл XII, Наполеон Бонапарт, Адолф Хитлер, Барак Обама, Джоузеф Байдън... Всичко това, за да се установи контрол върху природните богатства на Русия... Толкова за излишната територия...
241
1
 
3
 
! Отговори
Стамболов преди 2 години
Руската империя се ръководеше от братовчед на Английската корона,Ленин ги разтреля и от тогава само колхозници като Сталин на поста....
240
3
 
1
 
! Отговори
Военен брокер преди 2 години
Вземайте Донбас -Луганск и дърпайте войската обратно и сядайте на маса и украинците да им дават теа два града и без това само некви пияници са там.
239
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин ще раздели една килия с Шойгу!
238
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-манипулативното е да анализираш, доколкото това е някакъв анализ, следствията, а не причината за дадено събитие като тази война.Следствието е войната.Причината е агресията на САЩ срещу Русия и целия свят, който не иска да се подчинява!